Ida og Alexander er udtaget til Årets Kokkeelev 2025
Lige nu er de i fuld gang med de sidste forberedelser. Alexander deltog sidste år, og i år har han sin makker Ida med. Vi besøgte dem i et af skolens køkkener, hvor de var i gang med at finpudse deres menu – en menu, de har udviklet over flere måneder.

For Ida og Alexander handler konkurrencen ikke kun om at vinde, men også om at lære nye teknikker, møde andre dygtige kokkeelever og hente inspiration. De har brugt sparring med hinanden, undervisere fra UCH og køkkenchefen fra Restaurant JA, hvor de begge er i lære, for at forfine deres retter. Gennem utallige test og nøje udvalgte råvarer har de skabt en menu, de glæder sig til at præsentere.

Men hvordan fandt de egentlig vej til gastronomien? Ida fortæller, at hun altid har elsket at lave mad, og da hendes studievejleder foreslog gastronomuddannelsen, var hun ikke i tvivl. Hun drømmer om at rejse til udlandet efter endt uddannelse for at udvide sin horisont.
For Alexander har madlavning altid været en passion, og han ser en fremtid i branchen. På sigt drømmer han om at åbne sin egen restaurant – og måske endda prøve kræfter med Michelin og kokkelandsholdet.
Nu er alt sat ind på konkurrencen i marts, hvor de to elever vil give deres bedste for at imponere dommerne. Vi hepper selvfølgelig på jer!
