Uddannelsesinstitutioner i Nordvestjylland går i dialog om fusion
En mulig sammenlægning af VUC og UCH skal også ses i lyset af de igangværende forhandlinger om uddannelsesreform, hvor regeringen arbejder for etablering af et nyt erhvervs- og professionsrettet gymnasium EPX. En fusion kan understøtte etablering af en succesfuld EPX, da medarbejderne på VUC har nøglekompetencer i forhold til HF-enkeltfag, og undervisning af en mangfoldig gruppe af elever/kursister, som supplerer de mange kompetencer, som i forvejen findes på UCH.
”På VUC HLS er både ledelsen og bestyrelsen optagede af at sikre stærke lokale uddannelsestilbud med særlig fokus på de grupper af borgere, som oftest har mindst uddannelse og derfor potentielt er længst fra fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Ligeledes er det en vigtig opgave at levere studerende til de lokale velfærds- og akademiuddannelser. Det er fortsat vigtigt med uddannelsesmiljøer med fokus på en voksenpædagogisk tilgang, ogher er der stort potentiale i en forankring mellem VUC’s uddannelsestilbud og erfaringer og UCH’s brede pallette af uddannelser. Det handler om at skabe uddannelseskæder i Nordvestjylland med så få brud og barrierer som overhovedet muligt for den enkelte borger.” Citat fra bestyrelsesformand Flemming Højhus Jeppesen VUC.
En fusion forventes at styrke uddannelsesmulighederne for unge og voksne både i Lemvig, Struer og Holstebro kommuner. I Holstebro vil en fusion betyde et styrket Campus UCH, hvor målet er at få mulighed for at samle alle VUC’s uddannelsestilbud på Campus UCH på Døesvej 70 og 76. Her har UCH i forvejen Handelsgymnasiet, TekniskGymnasium, STEP10, samt 9 erhvervsuddannelser inden for fødevarer, business og byggeri. På Campus UCH ligger også FGU Skolen HLSS og SOSU Midtvest, som alle har tæt samarbejde og synergi i hverdagen. De øvrige erhvervsuddannelser på UCH er placeret i gåafstand på Teknologi på Nørre Boulevard med transportuddannelserne placeret lidt længere væk på Bastrupgårdvej i Holstebro.
”I UCH’s bestyrelse ser vi et godt match mellem VUC og UCH, hvor VUC’s voksenuddannelse kan inspirere flerevoksne til en erhvervsuddannelse til gavn for virksomhederne i Nordvestjylland, som skriger på faglært arbejdskraft. Vi ser også et stort potentiale for såvel synergi som vækst i forbindelse med ordblindeundervisning og understøttende undervisning i dansk som andetsprog, hvilket kan bidrage til at flere nordvestjyder får adgang til job og videreuddannelse til gavn for den enkelte og samfundet” udtaler bestyrelsesformand for UCH Steen Hartmann Nielsen.
Hvis fusionen gennemføres, fortsætter direktøren for UCH, Nanna Seidelin, som direktør for den samlede organisation, rektor for VUC, Line Simonsen, bistår i fusionsprocessen, men forventes ikke at blive en del af denfremtidige organisation. Alle medarbejdere på VUC vil komme med over på UCH. Fysisk placeres VUC’s uddannelsesudbud i UCH’s lokaler på Døesvej 70, hvor SOSU- skolen var placeret før den nye SOSU-skole blev bygget.