Gå til hovedindhold

Line skal til verdensmesterskab

6. september 2024
Line skal til WorldSkills

Lige om lidt rejser Line Erikslev mod Lyon, Frankrig. Hun og resten af det danske Skills-landshold skal nemlig ned og dyste i hver deres håndværk til WorldSkills 2024, hvor Line skal kæmpe indenfor sit fag som bager. Inden hun rejste mod konkurrencen, nåede vi at fange hende i skolens bageri.

Rejsen mod WorldSkills

Lines rejse mod WorldSkills startede tidligt. Den unge bager har altid haft en ide om at skulle den vej, da hun siden barnsben har været med i køkkenet derhjemme, hvor alt bagværk blev lavet fra bunden. Hendes uddannelsesdrømme blev senere bekræftet, da hun valgte en bager og konditor linje på efterskole. Her udfordrede hendes lærer hende og skræddersyede undervisningen efter hendes niveau.

” Min faglærer på efterskolen var med til at udvikle og gøre timerne sjovere. Så det gjorde helt sikkert, at jeg fik mere interesse for det vi stod og lavede. Det gjorde at jeg senere søgte en elevplads og brugte mere tid på bager end konditorfaget. Havde jeg ikke været på efterskole, var jeg ikke blevet bager. Så var jeg gået direkte til konditoren.”

Da hun senere skulle vælge uddannelsessted, landede valget på UCH, da hendes mester selv blev udlært på skolen og havde talt godt om undervisningen. Efter at have vundet Local Skills på UCH, som er erhvervsskolernes interne Skills konkurrence, blev Line udtaget til danmarksmesterskabet i Skills, som blev afholdt i foråret i Roskilde. Da hun også vandt guld her, blev hun direkte kvalificeret til WorldSkills 2024 og EuroSkills 2025, som vil blive afholdt i Herning.

Største motivation er at inspirere andre

Selvom rejsen har været lang, har den endnu ikke taget pusten eller gejsten fra Line. Siden hun kvalificerede sig videre til verdensmesterskabet, har hun og resten af landsholdet indgået i både fysisk og mental træning. Den fysiske træning bestod af løbe- og styrketræning, og alle deltagere fik også tilknyttet sig en mental-coach.

”Vi har fået værktøjer til at huske på, at der skal være en balance, så det hele ikke kapper over eller man bliver træt af det hele og mister energien og lysten undervejs, men holder fokus og husker på, at man skal fremad.”

Ligeledes har hendes faglærer og træner Lars også hjulpet hende undervejs. Under den fysiske træning har han været med til at opmuntre hende, som hjalp hende igennem resten af dagen, men han har også stået for at hjælpe med de mere tekniske udfordringer. Selv fortæller Line, at hendes træner har været med til at finpudse og givet mange gode råd undervejs. Selvom alt dette har hjulpet og forberedt Line godt på vej, var den største motivation på de hårde og lange dage at kunne inspirere andre unge menneske.

”Jeg tænker altid på at vise faget frem for andre, og vise at det her håndværk er noget, vi er dygtige til i Danmark, men også vise det til unge mennesker som måske ikke helt ved hvad de vil. Så kan jeg være med til at vise, at en gymnasieuddannelse ikke er den eneste vej.”

Da Line selv præsenterede sin drøm om at blive bager overfor hendes folkeskolelærer, blev det ikke modtaget som håbet. I stedet foreslog læreren, at Line skulle vælge gymnasiet, men ifølge Line selv var dette slet ikke en mulighed.

”Jeg har jo den udfordring, at jeg er stærkt ordblind, så jeg kan ikke læse det som står i bøgerne. Så for mig var det ikke den vej, jeg skulle. For mig ville det være tre år i helvede, hvis jeg skulle sidde og læse mere. Så er det fedt med sådan en uddannelse som bageruddannelsen, hvor man netop er i bageriet og lærer, og det ikke alt sammen er læsning.”

Lines standhaftige beslutning har siden gjort, at hun er endt med at have vundet guld i utallige konkurrencer og fået unikke og lærerige oplevelser med på sin vej.

Klar, men aldrig helt klar

Det vil ikke kun være Lines træner Lars, som tager med på rejsen til Frankrig. Ligeledes vil hendes mor, far, kæreste og svigerinde samt chef stå klar til at heppe og støtte op om bagerens deltagelse. Selvom dagene vil være intense, og der ikke vil være meget tid til afslapning med de nærmeste er Line også kommet tættere på resten af landsholdet, og ser frem til at heppe og støtte op om deres konkurrencer.

Vi spurgte selvfølgelig også Line, om hun følte sig klar til den store konkurrence:

”Man kan aldrig føle sig helt klar. Jeg er så klar, som jeg kan være. Jeg er rimelig afklaret med hvor jeg står. Så ja jeg er klar, men jeg bliver aldrig klar. Spørger du mig nu om jeg har ro i maven, så ja. Når jeg står dernede, har jeg ikke ro i maven. Som i overhovedet ikke.”

Vi hepper selvfølgelig på Line hele vejen fra Holstebro til Lyon, og håber på, hun får en fantastisk oplevelse med resten af Skills-landsholdet.