Gå til hovedindhold
Kok anretter små kager på bagplade

Erhvervs­uddannelser

Lad din passion blive dit håndværk!

På UCH tilbyder vi mange forskellige uddannelser – fælles for dem alle er, at der er plads til dig! Om du sidder i klasseværelset eller er ude i værkstedet, vil du indgå i et fællesskab. Alt du skal gøre er, at følge din mavefornemmelse og lad den lede vejen mod en spændende uddannelsesrejse på UCH.

Med en erhvervsuddannelse kombinerer du det teoretiske og det praktiske. Du vil indgå i undervisning, få klassekammerater, og have en dagligdag på UCH når du har dine skoleforløb, men du skal også prøve kræfter af i erhvervslivet, når du er i lære. Mange døre åbner, når du vælger en erhversuddannelse. Du har f.eks. både mulighed for komme i lære hos den virksomhed, du finder mest interessant eller tage på oplæring i udlandet.

På en række af vores uddannelser tilbyder vi også lærepladsgaranti. Lærepladsgaranti er resultatet af en partnerskabsaftale mellem ErhvervsForum Holstebro, Holstebro Kommune og Uddannelsescenter Holstebro, hvor vi sammen arbejder for at skabe de bedste forhold for områdets virksomheder og studerende på en erhvervsuddannelse.

Vi står klar til at hjælpe dig med at omsætte dine færdigheder og drømme til virkelighed!

VÆLG DIN RETNING

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse – eller du begynder inden 1. september to år efter, at du er gået ud af skolen – skal du normalt begynde på grundforløbets 1. del. Du kan optages på grundforløbs 1. del, hvis du har bestået dansk og matematik med et gennemsnit på 2 samt er erklæret uddannelsesparat.

Ansøgningsfristen er den 1. marts, hvis du vil være sikret en plads. Efterfølgende er det stadig muligt at tilmelde dig uddannelsen.

Få et overblik over vores muligheder på grundforløb 1

Du kan starte direkte på grundforløbets 2. del, hvis du er under 25 år og er gået ud af 9. eller 10. klasse for mere end to år siden.

Grundforløb 2 foregår på de enkelte erhvervsuddannelser.

Du kan søge ind til uddannelsesstart i januar eller august.

Læs mere om grundforløb 2

Du har også mulighed for at starte i Ny Mesterlære.

Er du over 25 år skal du have foretaget en realkompetencevurdering (RKV), for at bliver afklaret om hvor meget merit du kan få.

Kontakt en studievejleder for at få mere information om, hvordan din realkompetencevurdering skal foregå.

Typisk vil du skulle starte på grundforløbets 2. del.

Grundforløb 2 foregår på de enkelte uddannelser.

Du kan søge ind til uddannelsesstart i januar eller august.

Læs mere om erhvervsuddannelser til voksne

Du har også mulighed for at starte i Ny Mesterlære.

UCH tilbyder den individuelle erhvervsuddannelse Glutenfri kage- og brødmager.

Uddannelsen tager 3 år inklusiv 29 uger skoleophold.

Læs mere om uddannelsen.

Generel info

Har du brug for vejledning om dit uddannelsesvalg? Vores studievejledere står altid klar til at tage en snak med dig, så du kan blive helt tryg ved at træffe det rigtige uddannelsesvalg for dig.

Kontakt vores studievejledere

På mange af UCH’s erhvervsuddannelser er der lærepladsgaranti. Det betyder, at du er garanteret en læreplads fra en af vores mange samarbejdspartnere, hvis du lever op til nogle grundlæggende krav.

Du kan læse mere om lærepladsgarantien og kravene her

Når du søger optagelse på en erhvervsuddannelse på optagelse.dk skal du sammen med din ansøgning sende dokumentation for eksamen i dansk og matematik.

Er dit karaktergennemsnit ikke højt nok (02 i gennemsnit i dansk og 02 i gennemsnit i skriftlig matematik på G-niveau, som svarer til 9. klasse) indkalder vi dig automatisk til en optagelsesprøve i det/de fag du mangler karaktergennemsnittet.

Læs mere her