Gå til hovedindhold
tømrerdreng måler træ

Til virksomheder

Skal vi uddanne fremtidens arbejdskraft sammen?

Vi tror på, at samarbejdet mellem erhvervslivet og UCH er fundamental for at skabe den nødvendige, kvalificerede arbejdskraft til fremtidens arbejdsmarked.

Gennem lærepladser, virksomhedsbesøg, projektsamarbejde og sparring, kan I som virksomhed være med til at forme og udvikle uddannelserne, så de matcher arbejdsmarkedets behov. Samtidig får eleverne mulighed for at opleve virkeligheden og opbygge relevante kompetencer og netværk, som kan give en stærk start på deres karriere.

Så lad os sammen skabe fundamentet for et stærkt erhvervsliv med kvalificeret arbejdskraft.

Viden om læringsmål

Få overblikket over, hvilke læringsmål din elev eller lærling skal arbejde med på grundforløb, hovedforløb og hvad vi anbefaler, at I arbejder med i virksomheden mellem hvert hovedforløb.

Virksomhedssamarbejde

På UCH uddanner vi til og med erhvervslivet. Virksomhedssamarbejder er en helt central del af, at elever fra UCH får en uddannelse, der tager sit afsæt i virkeligheden og virksomhederne får arbejdskraft, der er målrettet erhvervslivet.

Ønsker du at samarbejde med UCH om at gøre uddannelserne endnu mere virkelighedsnære, så er der flere muligheder for samarbejde:

  • virksomhedsbesøg
  • læreplads
  • speeddating med kommende elever
  • advisory board på uddannelserne
  • gæsteundervisning
  • bliv censor på en erhvervsuddannelse
  • projekter sammen med elever
  • brancherettede grundforløb på erhvervsuddannelserne

Har du andre idéer til et samarbejde, der er relevant for både jer som virksomhed og UCH’s elever, er du velkommen til at kontakte os.

FAQ

Den mest sikre vej til din kommende elev er, at lave et stillingsopslag på lærepladsen.dk.

Derudover er du også velkommen til at kontakte virksomhedsservice på UCH, der vil være behjælpelige med at formidle din virksomhed til potentielle elever.

Der er flere mulige uddannelsesaftaler du kan lave mellem din virksomhed og din kommende elev.

Om det er et almindeligt forløb, en kort aftale, ny mesterlærer eller en anden er altid individuelt. Derfor anbefaler vi, at du kontakter virksomhedsservice, som kan hjælpe dig med at blive skarp på, hvilke aftale du og din kommende elev får mest gavn ud af.

Før start på en erhvervsuddannelse skal personer over 25 år have foretaget en realkompetencevurdering på skolen. Uddannelsen kan derefter blive afkortet afhængig af arbejdserfaring og evt. tidligere uddannelse.

Kontakt virksomhedsservice for mere information.

Du skal budgettere med den løn, der er fastsat i overenskomsten på området.

Når eleven/lærlingen er på skole, kan du få refunderet en stor del af lønudgifterne. Det sker gennem AUB – Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.

Det er det faglige udvalg inden din branche, der godkender din virksomhed som læreplads.

UCH er behjælpelige med at sikre en god proces og dialog med det faglige udvalg.

Befordringstilskud: Du kan få tilskud for de transportudgifter eleven har, når vedkommende er på skoleophold. Læs mere på virk.dk

Lønrefusion: Når din elev er på skole, kan du få refunderet elevlønnen. Læs mere på virk.dk

Kost og logi: Udgifter i forbindelse med elevens ophold på UCH Kollegiet eller et andet skolehjem kan du få refunderet. Læs mere på virk.dk