Studievejledning
Ofte stillede spørgsmål
Det gør du via optagelse.dk
Du modtager et bekræftelsesbrev fra UCH i din eBoks. Al kommunikation fra UCH foregår via eBoks.
Det afhænger af hvilken uddannelse du starter på. Kontakt en studievejleder for mere information.
GF1 er et afklarende forløb på 20 uger, hvor den unge fra 9. klasse eller 10. klasse har mulighed for at afklare sin endelige uddannelsesretning.
GF2 er et 20 ugers forløb, der er uddannelsesspecifikt. Her har man valgt uddannelse.
Som udgangspunkt skal du have en bestået 9. klasses afgangseksamen i dansk og matematik. Kontakt en studievejleder for konkret information om adgangskrav til den enkelte uddannelse.
Nej. Det skal du ikke.
Der er generelt mangel på dygtige håndværkere. UCH er behjælpelige med at finde en læreplads, men du er også velkommen til selv at finde en læreplads.
Du kan altid få hjælp til ordblindhed. Det er vigtigt at oplyse om din eventuelle ordblindhed, inden du starter på din uddannelse.
Praktik i udlandet er også en mulighed for dig
Går du med en lille drøm om at komme ud at rejse, og samtidig ved du egentlig godt, at du skal tage en uddannelse, så er dette måske lige muligheden, der matcher dig.
I det danske uddannelsessystem har du en unik mulighed for at kombinere disse to ting, desværre er der ikke så mange hverken arbejdsgivere, skolevejledere, forældre eller andre du omgiver dig med, der kender mulighederne.
Er du til det praktiske? Vil du gerne bruge hænderne? Kan du godt lide at gå på arbejde?
Så måske det var noget for dig at tage en PIU uddannelse. Indenfor alle områderne på erhvervsskolerne kan du lave en PIU aftale.
Hvorfor tøve med at komme i gang, når nu du ad denne vej kan få din uddannelse i et andet land, kan få løn for dit arbejde, samle en masse gode erfaringer der vil gøre, at du med garanti bliver en meget eftertragtet arbejdskraft på det danske jobmarked og ikke mindst på det internationalt orienterede jobmarked.
Søger du inspiration til hvilke legater, du som studerende kan søge og hvordan du gør det?
På fundraising.how kan du finde artikler henvendt til elever på ungdomsuddannelser om legatsøgning. Du kan finde tips til at komme i gang, læse om legater til tekniske uddannelser for håndværkere og et overblik over legater til gymnasieelever.
Desuden kan du finde information særligt relevant til dig, der vil søge legater til praktik i udlandet og dig der er handelsstuderende.
I forbindelse med oplæring i en virksomhed skal eleven indgå en uddannelsesaftale, som skal underskrives i henhold til reglerne herom i erhvervsuddannelsesloven. Uddannelsesaftaler kan indgås digitalt eller manuelt på pdf-blanketter. Find dem her.