Gå til hovedindhold

Bager masterclass marts 2023

3. april 2023
(Æg)ceptionel udfordring for bagerelever – chokolade Masterclass 2023

Chokolade skaber kreativitet for bagerlærlinge på UCH.
I marts afholdt vores bageruddannelse endnu en masterclass for 16 tilmeldte lærlinge fra hele Danmark, hvor temaet for ugen stod på chokolade i store mængder.

Underviserne, Lars Jacobsen og Pernille Lauritsen Opstrup, havde forberedt skemaet for ugen, hvor eleverne skulle arbejde med fyldte chokolader, flødeboller, glaze-kager og ikke mindst designe og lave deres eget påskeæg.

Masterclass bager marts 2023

Kun fantasien sætter grænser
Der var ingen tvivl om at denne masterclass faldt i god jord hos eleverne, og dagene i bagerilokalerne var fyldt med koncentration, højt humør og gode faglige inputs blandt de deltagende. Eleverne var engagerede og mødte tidligt ind fra morgenstunden og arbejdede videre til sent om aftenen.

Nicoline, Munkens Bageri Thisted: ”Du kan jo lave chokolade på rigtig mange forskellige måder. Du kan både lave modellering, men du kan også lave det til en skinnende skal og alle mulige andre kreative ideer. Der er virkelig intet, der kan stoppe dig i chokolade. Jeg synes, det var fedt at se og opleve hvad man kunne med det.”

Masterclass bager marts 2023
Masterclass bager marts 2023

Thor, Bagergaarden Tørring: ”Jeg synes jo også at det her med chokoladepynt, det kan virkelig gøre en stor wow-effekt på kager for eksempel og fyldt chokolade. Man kan ligefrem bruge de her knapper, og så gøre det til en form for modellervoks, hvor du så egentlig bare kan udfolde og forme, som du har lyst til. Det er jo egentlig kun fantasien, der sætter grænser.”

Gavner både lærling og mester
Dagen forinden ansatte og andre fremmødte kunne nyde synet af de kreative udfoldelser fra de mange lærlinge, var invitationen sendt ud til familie, venner, samarbejdspartnere og ikke mindst mestre.

Masterclass bager marts 2023

Når en bagerlærling gerne vil på masterclass på UCH er det virksomheden, som tilmelder lærlingen. Dette tilbud har Morten Madsen, Sdr. Nærå Bager benyttet sig af til hans elever i mange år.

“Jeg gør det for at styrke dem. Ved at sende dem på masterclass styrker jeg dem. De får noget selvtillid, og stråler når de kommer hjem. Det er altid en fornøjelse at have dem herop. Når de så kommer hjem heroppe fra, så er der altid et smil på læben og et godt humør. De har altid et eller andet med hjem. En sjov historie eller lignende. Så derfor har jeg sendt dem afsted lige så snart jeg kunne komme afsted med det.”

Da mesteren blev spurgt om han kunne finde på at sende flere afsted, var svaret klart: “Ja det gør jeg! Jeg har gjort det de sidste 10 år.”

– og det er der heldigvis også mulighed for! To gange om året afholder vi nemlig Masterclass, så husk og følg med her hvis du vil deltage næste gang!

Masterclass bager marts 2023

De tilmeldte bagerlærlinge fik desuden i løbet af ugen både besøg af Lars fra Engelhardt, som fremviste spændende teknikker og delte erfaringer fra faget. Derudover udlånte Prægel & Co A/S deres chokoladeanlæg, hvor de deltagende masterclass-elever fik lov til at opleve, hvor effektivt et maskineri er, og hvor nemt og tidssparende det kan være at gøre brug af det.

En tidligere elev og deltager til VM i Skills, Lasse Bentsen, mødte også op i bagerilokalerne for at demonstrere teknikker samt hjælpe til med inspiration og ideer til de flotte påskeæg.

Masterclass bager marts 2023
Masterclass bager marts 2023
Masterclass bager marts 2023
Masterclass bager marts 2023

Deltagende Elever: Andres Svobodova fra Mibbagværk, Skødstrup. Anne Marie Gjaldbæk-Nielsen fra Nørre Vosborg Hotel, Vemb. Brian Iversen fra Skals Bageri, Skals. Christina Skytte St Valle fra Kvickly, Viby J. Eline Maria Bjerregaard Petersen fra Øster Hurup Bageri, Hadsund. Emilie Vium Bjerregaard fra Spottag Bakery, Højbjerg. Heidi van Vliet fra Outrup Bageri, Outrup. Julie Knippel Kruse Madsen fra Guldbageren, Esbjerg. Kirstine Heinsvig Nielsen fra Tarp Bageri, Esbjerg N. Lilit Vladmirovna Kuinu fra Kvickley Bruuns Galleri, Århus C. Marie Trinderup Mejnertsen fra Konditorbageren, Risskov. Nicole Dolmer Buckman fra Lagkagehuset/Langenæs, Århus C. Nicoline Wierenfeldt Guld fra Vestergades Bageri, Thisted. Stine Holtze Nielsen fra Compass Group/v. Siemens, Brande. Thor Emil Munk Andersen fra Bagergaarden Tørring, Tørring. Kamilla Stevinus Rendbæk fra Sdr, Nærå Bageri, Årslev

Konsulent fra Engelhardt: Lars Bork Petersen

Bagerfaglærer UCH: Lars Jacobsen og Pernille Lauritsen