Gå til hovedindhold

Bagerelever i Finland

12. oktober 2023
Bagerelever i Finland

I to uger tog tre elever fra bageruddannelsen mod Finland for at opleve, lære, smage og selvfølgelig bage.

Det var eleverne Iben Hauge, Jasmin Sawadogo og Matilde Risgaard fik muligheden fra d. 25. sep. – 5. okt. for at opleve Finlands og en hverdag på den finske bagerskole Omina.

Lokal bagerskole og kulturelle attraktioner

Udover at få et smugkig ind i hverdagen på den finske bagerskole, tog eleverne også på besøg hos en indkøbsforening for alle finske bagere. De smagte på produkter, som typisk laves i finske bagerier og fik selvfølgelig også lov til at deltage i køkkenet og lære nye og spændende opskrifter. Eleverne lærte også om brugen af surdej i både brød og kager og fik undervisning i en finsk version af hindbærsnitten.

Der var dog også afsat tid af til kulturelle attraktioner og hygge. Eleverne besøgte bl.a. den finske nationalpark “Nuuksio”, hvor turiststuderende tog imod dem med svampe- og rensdyrsuppe, og var også ude at bowle med de finske værter.

Selv beskrev de turen således:

“Jeg synes turen har været helt vildt spændende. Det var fedt at få lov til at opleve mit fag gennem en anden kultur, og har også gennem turen fået lidt inspiration til hvad jeg kan lave til min svendeprøve.” – Jasmin

“Jeg synes, det har været en god og lærerig tur. Det jeg synes, der var mest spændende var at få et indblik i den finske kultur og selv prøve at fremstille noget traditionelt finsk bagværk. Derudover har det været spændende at besøge en anden skole, hvor skoledagen er anderledes på nogle punkter.” – Iben

Jeg synes, det var en spændende tur og få lov til at se kulturforskelle  i bagerfaget samt lære nye opskrifter og få et indblik i en anden bager verden.” – Matilde.

Vi synes selvfølgelig, det er utroligt givende at sende vores elever ud og lære om andre kulturer, vaner og generelt få en god oplevelse med hjem. Det er altid inspirerende at se elever tage deres håndværk med ud i verdenen, og opleve at deres kompetencer og arbejdskraft er givende og værdsat på tværs af landegrænser.

Finansieret af Den Europæiske Union.