Gå til hovedindhold

Boomerang-finale 2023

11. januar 2023
Vinderne af boomerang 2023

Årets finale i Boomerang løb mandag af stablen hos Nupark i Holstebro. Boomerang er et tværfagligtprojekt, hvor elever fra HHX og HTX gennem flere måneder har samarbejdet med lokale virksomheder om reelle problemstillinger. På den måde får eleverne ikke bare mulighed for at komme i tæt kontakt med de lokale virksomheder AP Services, Kaj Bech, Actona, Bang & Olufsen og Holstebro Udviking, men også at arbejde med virkelighedsnære cases.

Vi tror på, at eleverne lærer meget ved at møde hinanden i forskellige problemstillinger, og hver især byde ind med deres kompetencer. Dette vil ikke kun forberede dem på arbejdslivet, hvor samarbejde oftest er relevant, men vi håber også på at dette kan skabe venskaber på tværs af UCH og en relation til lokalområdet, når eleverne har færdiggjort en videregående uddannelse og forhåbentlig kommer tilbage til Holstebro-området og bidrager til at udvikle vores lokale virksomheder.

Elever sidder og lytter til boomerang deltagerne
Finale-dagen

Finalen blev åbnet med taler fra henholdsvis UCH’s direktør samt Holstebros borgmester H.C. Østerby, og dernæst startede dagens hovedaktivitet – elevernes oplæg for dommerpanelet. Fem grupper var udvalgt til finalen, og alle havde forberedt gode og interessante pitches. Elever fra de to gymnasier var mødt op for at støtte deres skolekammerater, og der var en god energi og opbakning i salen.

HTX-eleverne havde stået for produktudviklingen, og hands-on områderne, hvor HHX-eleverne i stedet havde ansvaret for markedsføringen. Dette indebar bl.a. analyse af markedet og udarbejdelse af relevante marketingstrategier. Sammen kulminerede dette til det endelige produkt, som blev fremlagt på dagen. Her skulle eleverne både præsentere fremgangsmåde for produktet, udviklingen af det samt promoveringen af det.

Første gruppe, gruppe 22, havde i samarbejde med AP Services udviklet en nål, som skal kunne redde liv i krigszoner. Dernæst hørte vi et interessant oplæg fra gruppe 2, som i samarbejde med Actona havde produceret et sofabord. Tredje gruppe, gruppe 33, havde udviklet et kombineret vækkeur og højtaler til Bang & Olufsen. Den fjerde gruppe, gruppe 30, havde skabt et produkt, som tog udgangspunkt i et spil, som skulle placeres ved sygehusgrunden i Holstebro, og havde gjort dette i samarbejde med Holstebro Udvikling. Gruppe 22 gik på som den sidste gruppe, og fremlagde om deres produkt, et arbejdsbælte, lavet i samarbejde med Kaj Bech. Alle produkter som eleverne havde udviklet, var baseret på bæredygtighed og innovation, og det fremgik tydeligt hos alle.

Efter grupperne havde fremlagt deres pitches trak dommerne sig, og imens de vurderede, var der kage til alle. Dommerne bestod henholdsvis af en repræsentant fra Nupark samt rektor for HTX og HHX. Dernæst skiftedes repræsentanter fra de udvalgte virksomheder til at indgå som en del af dommerpanelet.

Vinderne

Da dommerne kom tilbage, skulle spændingen endelig udløses. Tredjepladsen gik til gruppe 2, som fik en præmie på 4.000kr. Modtagerne på 10.000kr og en flot anden plads gik til gruppe 12 og slutteligt blev vinderne af 20.000kr gruppe 22.