Gå til hovedindhold

Europas anden bedste bagerlærling går på UCH

12. september 2023
Bagerlærlingen, Julie, vinder sølv til europamesterskab!

I sidste uge deltog bagerlærling Julie Victoria S. Kirkegaard til europamesterskab i Skills i Gdansk, hvor hun vandt sølv! Julie konkurrerede i kategorien ”bakery” mod andre deltagere fra hele Europa og cementerede dermed hendes ekstraordinære kompetencer, som tidligere har resulteret i 2xguld i DM i Skills i både 2022 og 2023.

Krummer i DNA’et

Det gode bagerhåndværk har aldrig været fremmed for Julie, da begge hendes forældre er uddannede bagere. Selvom det ikke nødvendigvis har været Julies store drøm at blive bager, lå det alligevel naturligt for hende at skabe glæde for familie og venner ved at medbringe lækkerier, når alle blev samlet. Hun greb derfor muligheden for at blive lærling hos Bageriet Løgten og Hornslet i 2020, og derefter tog det fart.

8 ugers intens træning

Op mod europamesterskabet brugte Julie 8 uger på at træne og gøre sig klar til konkurrencens otte kategorier, og vi kunne derfor ofte finde hende i bageriet på UCH. Hendes faglærer Lars Jacobsen fulgte tæt med i træningen og hjalp Julie undervejs.

Lars var også med til konkurrencen i Polen, og reporterede undervejs tilbage til kollegaerne, at han aldrig havde set så flot en opstilling, som den Julie formåede at lave. I to dage skulle hun bage i 5 timer og på sidste dagen havde hun 3.5 time. Temaet for hendes skuestykke var ”A look into the future”, og vi kan kun give hendes faglærer ret, for det endte utroligt smukt.

Rekord for Danmark

Og det har ikke kun været Julie, som har kæmpet en kamp i Gdansk for Danmark. Faktisk har dette års EuroSkills skabt rekord ift. medaljevindere. 14 medaljer blev overrakt til danske EuroSkills-deltagere, og Skillslandsholdet har aldrig præsteret så godt til en international konkurrence før.

Snart vil Skills-eventyret igen forsætte, da vi afholder Local Skills d. 19. september, hvor elever fra UCH’s erhvervsuddannelser skal kæmpe om at blive den bedste indenfor deres håndværk.