Gå til hovedindhold

HHX-elever vil tiltrække tyske turister til Holstebro

9. februar 2023

Hvert år rejser tusindvis af tyskere på ferie ved Vestkysten – men hvordan får virksomheder mest ud af deres besøg? Hvordan skal det forklares, hvad ekstra guf er eller hvor de finder det nærmeste offentlige toilet? Det vil eleverne hjælpe med at få afklaret!

HHX elever filmer på biblioteket
Tiltrækning af flere turister

Tre klasser fra Holstebro Handelsgymnasium har fået til opgave at tiltrække flere tyske turister til Holstebro. Dette sker i samarbejde med Holstebro Handelsstandsforening. Eleverne har over den sidste periode brugt tysktimerne på at planlægge og producere videoer. Videoerne er blevet optaget rundt omkring i Holstebro området, og har som sagt til formål at hjælpe med at guide de tyske turister. Eleverne har derfor været ude og besøge Holstebros seværdigheder – store som små.

Deres underviser, Ingrid Christine R. Skjoldborg, håber på, at dette vil kunne inspirere eleverne og ændre fortællingen om at tyskundervisning foregår i klasselokalet. Eleverne får mulighed for at komme ud og bruge sproget. Desuden har de også mulighed for at kombinere fag som Afsætning, hvor de lærer at markedsføre og sælge et produkt eller en ydelse.

Nye øjne på byen

Et af de formål som også forventes at udløses af projektet er at vise Holstebro frem med nye øjne. Eleverne har nye og anderledes perspektiver på, hvad målgruppen af tyske turister kan finde relevant eller interessant. Eleverne har haft mulighed for selv at definere, hvad der er spændende ved deres by og måske endda åbne op for områder, som de endnu ikke selv har overvejet gør Holstebro unik.

Derudover har projektet også givet mulighed for at netværke og få skabt kontakt til det lokale erhvervsliv. Timerne som er blevet brugt ude i feltet, bryder derfor ikke kun med den typiske klasseundervisning, men giver også eleverne indblik i de mange virksomheder som er placeret i Holstebro. Dette har også været en af drivkrafterne, fortæller Ingrid Christine R. Skjoldborg, hvor eleverne prøver at netværke.

”Tit snakkes der om, at uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv skal samarbejde mere. Det er lige, hvad vi gør her – og til gensidig fordel,” siger Ingrid Christine R. Skjoldborg.

HHX elever viser rundt i byen og snakker tysk
Vinder en middag

Handelschefen for Holstebro Handelsstandsforening Jens Kristian Larsen aflagde besøg hos eleverne for at fortælle dem mere om, hvorfor Holstebro er Danmarks hyggeligste handelsby, og dette var startskuddet for eleverne. Nogle af de attraktioner som eleverne har inddraget i deres film har bl.a. været fiskerimulighederne samt naturen.

Det hårde promoveringsarbejde vil dog heller ikke være forgæves, da der i uge 8 vil afholdes et afslutningsevent, hvor eleverne skal fremvise deres film til en dommerkomite, som vil bestå af undervisere og repræsentanter for handelsforeningen. Vindergruppen vil modtage gavekort til en af handelsstandsforeningens restauranter i Holstebro.

Alle vil dog få deres videoer placeret i byen med QR-koder, som kan scannes med mobiltelefonen.

HHX elev med is