Gå til hovedindhold

Hjerteforeningen på besøg til Høstfest

22. september 2023
Hjerte-venlig mad bliver bæredygtigt

I onsdags d. 20. september afholdt nogle af vores ernæringsassistenter Høstfest for Hjerteforeningen i Holstebro. Cirka 70 gæster var mødt op på UCH i vores bistro, hvor eleverne havde pyntet op til en hyggelig efterårsstemning. Menuen var hjerte-venlig og havde fokus på mindre salt, fedt og sukker.

Sammen havde eleverne sammensat menuen ud fra næringsberegninger, så det passede til gæsterne. De havde bl.a. lavet kuller med hasselnødder på en julienne rodfrugtbund, blomkåls tzatziki og dadel brownie med hindbærmousse. Eleverne fik ros af gæsterne, og der var ikke meget mad efterladt på tallerknerne og i fadene. Derudover var der live musik og eleverne havde også arrangeret tip en 13’er for gæsterne. Det var alt i alt en dejlig aften med hygge og god musik og selvfølgelig lækker mad.

Fællesskabet blandt eleverne blev også styrket, da mange forinden arrangementet og under skulle løses sammen. Nogen hjalp med borddækningen og udsmykning imens andre serverede på selve aftenen.

Mindske madspildet

I går skulle eleverne så i køkkenet for at snakke om madresterne fra deres arrangement, og hvordan disse kunne bruges igen og dermed mindske madspildet.

Spørgsmålet gik på hvordan man kunne servere maden igen og hvad kunne kombineres til en ny ret. Eleverne havde mange gode ideer og snakkede både om takeaway, lave brød rester til croutoner eller lave fiskefrikadeller af resterne fra fisken.

Udover at øve eleverne i at lave mad til gæster med særlige forbehold, tager denne slags undervisning også udgangspunkt i de 17 verdensmål – både Sundhed & Trivsel samt Ansvarligt forbrug og produktion. Det er altid dejlig at se hvordan elever engageret tager del i vores agenda som UNESCO Verdensmålsskole.