Gå til hovedindhold

Kokkeelever skal til DM

5. marts 2024
Kokkeelever skal til DM!

I en verden af smag, kreativitet og dedikation er to unge kokkeelever ved at gøre sig klar til Danmarksmesterskab for kokkeelever d. 18. marts i Herning. Alexander Skærlund, 17 år, og Sander Mollerup, 20 år, har begge brugt timer på at forfine deres færdigheder og er nu snart klar til at konkurrere mod andre dygtige kokkeelever.

Dette års mesterskab udfordres deltagerne i at tilberede en 3-retters menu på blot 6 timer og 30 minutter. En af retterne er kendt på forhånd, den anden har et hovedemne, mens råvarerne til den sidste del, først bliver afsløret på selve finaledagen. Dette kræver ikke kun teknisk ekspertise, men også kreativ tænkning og evnen til at tilpasse sig uforudsigelige situationer, og her har makkerparret trænet for at forberede sig. Alexander fortalte:

“Vi har prøvet at træne med de her ukendte elementer, hvor vi har fået dem dagen før, og så øver vi det, som var det konkurrencen.” hvortil Sander tilføjede “På en måde kan man godt drage paralleller til, når vi arbejder på restauranten og kører service og så konkurrencen, for vi skal også have timing og have det hele klar til tiden.

For Alexander har vejen til kokkeverdenen været klar fra en tidlig alder, og derfor gav det også mening at komme i praktik hos Restaurant JA i Holstebro. Han havde først forestillet sig at komme omkring mange køkkener undervejs i sin praktikperiode,  men sikrede sig en mesterlæreplads hos restauranten. Sander, derimod, var mere usikker om sin vej. Han udforskede forskellige håndværksfag under sit praktikophold i 9. klasse, indtil han trådte ind i køkkenet hos Restuarant JA og fandt sin passion.

Begge elever ser frem til konkurrencen, og er spændte på, at vise hvad de kan men samtidig også møde de andre elever.

Jeg glæder mig mest til at få oplevelsen af at komme ud og konkurrere på et højt niveau med andre dygtige kokkeelever.” fortalte Alexander. Sander tilføjede: “Ja, og vise det frem, som man har brugt lang tid på at øve.

Med deres forskellige baggrunde og færdigheder er Alexander Skærlund og Sander Mollerup snart på vej til Danmarksmesterskabet for at bevise, at unge talenter kan levere kulinariske mesterværker og måske endda inspirere den næste generation af kokkeelever. Vi hepper selvfølgelig på dem begge to d. 18. marts i Herning og ønsker dem alt held og lykke.