Gå til hovedindhold

Legatmodtagere og dimissionstale 2023

26. juli 2023

Dette års legatmodtagere til dimission 2023

Både elever fra HHX, EUX og HTX modtog i år legater til deres dimissioner. Vi ønsker jer og alle andre dimittender et stort tillykke med huen og alt held og lykke på jeres næste rejse!

Nedenfor kan du få en oversigt over legatmodtagerne og begrundelsen for at tildele legatet. Du kan desuden også hente dette års dimissionstale.

HHX legater 2023
Colstrup Fonden

Modtager: Mia Gåsdal Johnsen
Beløb: 25.000,- kr.

Legatet gives til en dygtig elev, som afslutter HHX med et godt resultat. Det gives til en elev, som skal på studieophold i udlandet. Legatet søges af eleven selv. Mia får legatet for sin store interesse for den tyske kultur og store arbejde med at tilegne sig det tyske sprog. Mia starter fra august 2023 i en praktikplads hos Nordisk Freizeit i Quickborn.

UCH legat

Modtager: Laust Volsgaard Nielsen
Beløb: 2.500,- kr.

Laust er en fantastisk dygtig elev. Han er langt langt langt over niveau i rigtigt mange fag. Han opdyrker selv mere viden når lærebøgerne ikke er nok. Jeg har oplevet ham finde artikler som effektivt forklarer begreber fra næste kapitel i bogen, og bede mig bruge dem på klassen når vi nåede dertil. Laust er ikke bare foran, han videregiver også informationen til andre. Som studerende er han helt unik. Og så er han er rart menneske. Han har også bidraget til skolens åbent hus, og er en super god repræsentant.

HTX legater 2023
Sydbank rejselegat

Modtager: Ludvig Steen Witschel
Beløb: 10.000,- kr.

Begrundelse: Hvis Ludvig var et vejrfænomen, vil DMI klassificere ham som en tusindårshændelse: et intellekt af skræmmende omfang og med en glubende appetit for viden, én som de fleste undervisere møder én gang i karrieren, hvis de møder det overhovedet. Men Ludvigs største styrke – og hans kæmpe værdi for klassen og for HTX – er hans bundløse entusiasme for læring i det hele taget og hans optimistiske tilgang til tilværelsen og til andre mennesker. For Ludvig er livet ganske enkelt en fest, en fest som han hellere end gerne deler med så mange mennesker som muligt.

Ludvig har fra dag eet haft stort fokus på faglig dybde, har selvstændig gravet sig ned i svære problemstillinger – både her i Danmark og ved sit ophold på Mission College/USA. Hans entusiasme har bragt ham forbi ”Georg Mohr” og Fysik Olympiaden” – dertil er han i disciplinen gymnasie fysik A nu nummer 4 i Danmark og går videre til Japan sommeren 2023.

B&O legatet

Modtager: Rikke Lund Hansen
Gave: Et sæt Beoplay HX

Begrundelse: Rikke er en utrolig dygtig og flittig elev, som altid byder ind med grundige refleksioner og overvejelser.  Hun har i alle tre gymnasieår arbejdet målrettet og engageret med at tilegne sig en høj faglighed i alle fag.

SMV-Holstebro legatet

Modtager: Jonas Soltanizadeh Krohn
Beløb: 4.000,- kr.

Begrundelse: Jonas modtager SMV-Holstebros legat 2023 for det høje faglige niveau, han har opnået. Han er vellidt blandt skolens elever, lærere og øvrigt personale. Jonas har spillet en aktiv rolle i skolens festudvalg og har i den forbindelse blandt andet været talsperson ved pressehenvendelser. Jonas er en god ambassadør for HTX. Han udviser særlig lyst, vilje og evner for uddannelsen og er et godt eksempel for andre elever.

EUX legater 2023
UCH legat – EUX Tech

Modtager: Simon Lundholm Westeraa
Beløb: 2.500,- kr.

Simon har med sit faglige og personlige engagement været foregangsmand og vist vejen for EUX-uddannelsen. Simon har udvist en særlig lyst, vilje og evne for såvel den erhvervsfaglige som den gymnasiale del. Dette har banet en imponerende vej for hans faglige udvikling, hvilket viser sig i gode resultater på EUX-uddannelsen. Simon har desuden udmærket sig fagligt ved at repræsentere UCH til regionsmesterskabet i Skills for Personvognsmekanikere.

UCH legat – EUX Business

Modtager: Oliver Berg Vendelbo
Beløb: 1.500,- kr.

Denne elev har været målrettet fra 1. dag

Eleven stiller krav til sig selv og sin uddannelse

Eleven er ekstrem ambitiøs

Eleven er en god kammerat og er altid positiv og hjælpsom.

Eleven er meget faglig dygtig

Eleven deler gerne sin viden med andre

Eleven er en god repræsentant for skolen og uddannelsen

Eleven har været med til at finde EUX BizzCup

EUD legatet 2023

Modtager: Daniel Sune Holberg Petersen
Beløb: 1.500,- kr.

Eleven er faglig dygtig

Eleven er meget grundig i løsning af opgaver

Eleven går til nye opgaver med åbent sind

Eleven er altid positiv og vellidt blandt klassekammeraterne

Eleven har ofte fungeret som extra lærer

Eleven er meget rolig og tålmodig i en indimellem larmende klasse!

Måske det skyldes at HAN er er lidt ældre end de fleste i klassen

Han har en læreplads som digital handelselev