Gå til hovedindhold

Local Skills 2023

21. september 2023
Local Skills 2023 på UCH

I tirsdags afholdte vi Local Skills på UCH. Elever fra flere forskellige uddannelser deltog, og der var både fart over feltet men samtidig dyb koncentration i luften.

For nogen af deltagerne kunne de kvalificere sig direkte til DM i Skills, hvorimod andre blev kvalificeret til regionsmesterskab.

Snacks, bløddej og konstruktioner

Eleverne begyndte alle tidligt fra morgenstunden med deres opgaver. Hos bagerne havde de syv timer til at løse fem forskellige opgaver. De skulle bl.a. lave et skuestykke ud fra temaet “Roskilde” samt lave 30 stå. bløddej. I løbet af dagen var der en fantastisk duft  fra bageriet, og eleverne endte til sidst med nogle utroligt kreative udstillingsborde.

På den anden side af bageriet, i et af vores køkkener, stod gastronomerne over deres gryder og skærebrætte. De havde tre opgaver for dagen, der skulle løses. Første opgave var en vegetarisk snack. Anden opgave bestod af en hovedret og tredje opgave var en dessert. Eleverne fik en råvarekurv, som de skulle tage udgangspunkt i. Der var god energi i hele køkkenet og eleverne endte med flotte og velsmagende retter.

Gourmetslagternes tema for årets konkurrence var Grill. De havde tre opgaver bl.a. grilludskæring af svinekam, kalveinderlår og svinebryst med slag. En anden opgave var “Storytelling og præsentation af convenience retten der er færdigtilberedt for dommerne”. Alle elever stod til sidst klar med tre flotte udstillingsborde.

Længere nede ad gangen i et af vores værksteder stod fire tømrerelever klar til dagen. Alle fik stillet den samme opgave; Eleverne skulle bygge en del af en større konstruktion. Der var dyb koncentration gennem hele dagen, og alle gik helt ned i detaljen. Alle konstruktioner blev færdige og stod helt skarpe til sidst.

Årets Local Skills vindere 2023
Bager

Fra venstre:

Heidi van Vilet fra Outrup Bageri – 2. plads

Jasmin Sawadogo fra Centralkøkkenet, Aarhus Universitetshospital – 3. plads

Line Erikslev fra Konditorbager Ørum – 1. plads 

Juliane Frederikke Mikkelsen fra Bagerhuset Galten – 3. plads

Tak til sponsorerne Debic, Brønnum, Ireks, FC Strømmen, Puratos, Odense Marcipan, Valsemøllen, Callebaut, CBP, JEROS og Prægel.

Line fik en Teddy Bjørn røremaskine fra FC Strømmen og Heidi fik en chokoladesmelter fra Prægel. Derudover er Line og Heidi nu kvalificeret videre til DM i Skills 2024 i Roskilde.

Gastronomer

Fra venstre:

Ishara Kalamba fra Hotel Ringkøbing

Steffen Bonde fra Restaurant JA

Mikkel Lund Jensen fra Hotel Thinggaard – vinder af Hygiejnepris

Hesham Alia fra Hotel Ringkøbing

Alexander Skærlund fra Restaurant JA – 1. pladsen

Tak til sponsorerne JK Bjerre, Carl Ras, Bilka og Horesta. Alexander fik en brødrister af JK Bjerre og en kokkejakke af Carl Ras. Steffen vandt et gavekort på 500kr til Bilka. Mikkel vandt ligeledes et gavekort på 500kr men til Carl Ras. Som vinder af Hygiejneprisen vandt Mikkel en kniv fra Horesta.

Førstepladsen skal nu igennem en yderligere udtrækning ift. Skills, da der for gastronomerne er nogle særlige regler.

Gourmetslagter

Fra venstre:
Mikkel Haagen Jensen fra Slagter Mortensen

Oliver Buskov Pedersen fra Slagter Bertelsen – 1. pladsen

Morten Nielsen fra Bilka, Herning – 2. pladsen

Både Oliver og Morten modtog slagterknive, og alle deltagere fik sponsorgaver fra Solina og AB Catering. Både første og anden pladsen er nu kvalificeret til DM i Skills 2024.

Tømrer

Fra venstre:

Frederik Elias Lind fra Lemvig Murerforretning

Thomas Skautrup Poulsen fra Mejrup Hindkjær Tømrer- og Bygningssnedker – 1. pladsen

Jacob Kold Rasmussen fra JCC Byg ApS

Mathias Lund Mogensen fra Kenneth Mathiasen

Thomas har nu kvalificeret sig til regionsmesterskabet.