Local Skills 2023
I tirsdags afholdte vi Local Skills på UCH. Elever fra flere forskellige uddannelser deltog, og der var både fart over feltet men samtidig dyb koncentration i luften.
For nogen af deltagerne kunne de kvalificere sig direkte til DM i Skills, hvorimod andre blev kvalificeret til regionsmesterskab.
Eleverne begyndte alle tidligt fra morgenstunden med deres opgaver. Hos bagerne havde de syv timer til at løse fem forskellige opgaver. De skulle bl.a. lave et skuestykke ud fra temaet “Roskilde” samt lave 30 stå. bløddej. I løbet af dagen var der en fantastisk duft fra bageriet, og eleverne endte til sidst med nogle utroligt kreative udstillingsborde.
På den anden side af bageriet, i et af vores køkkener, stod gastronomerne over deres gryder og skærebrætte. De havde tre opgaver for dagen, der skulle løses. Første opgave var en vegetarisk snack. Anden opgave bestod af en hovedret og tredje opgave var en dessert. Eleverne fik en råvarekurv, som de skulle tage udgangspunkt i. Der var god energi i hele køkkenet og eleverne endte med flotte og velsmagende retter.
Gourmetslagternes tema for årets konkurrence var Grill. De havde tre opgaver bl.a. grilludskæring af svinekam, kalveinderlår og svinebryst med slag. En anden opgave var “Storytelling og præsentation af convenience retten der er færdigtilberedt for dommerne”. Alle elever stod til sidst klar med tre flotte udstillingsborde.
Længere nede ad gangen i et af vores værksteder stod fire tømrerelever klar til dagen. Alle fik stillet den samme opgave; Eleverne skulle bygge en del af en større konstruktion. Der var dyb koncentration gennem hele dagen, og alle gik helt ned i detaljen. Alle konstruktioner blev færdige og stod helt skarpe til sidst.
Fra venstre:
Heidi van Vilet fra Outrup Bageri – 2. plads
Jasmin Sawadogo fra Centralkøkkenet, Aarhus Universitetshospital – 3. plads
Line Erikslev fra Konditorbager Ørum – 1. plads
Juliane Frederikke Mikkelsen fra Bagerhuset Galten – 3. plads
Tak til sponsorerne Debic, Brønnum, Ireks, FC Strømmen, Puratos, Odense Marcipan, Valsemøllen, Callebaut, CBP, JEROS og Prægel.
Line fik en Teddy Bjørn røremaskine fra FC Strømmen og Heidi fik en chokoladesmelter fra Prægel. Derudover er Line og Heidi nu kvalificeret videre til DM i Skills 2024 i Roskilde.
Fra venstre:
Ishara Kalamba fra Hotel Ringkøbing
Steffen Bonde fra Restaurant JA
Mikkel Lund Jensen fra Hotel Thinggaard – vinder af Hygiejnepris
Hesham Alia fra Hotel Ringkøbing
Alexander Skærlund fra Restaurant JA – 1. pladsen
Tak til sponsorerne JK Bjerre, Carl Ras, Bilka og Horesta. Alexander fik en brødrister af JK Bjerre og en kokkejakke af Carl Ras. Steffen vandt et gavekort på 500kr til Bilka. Mikkel vandt ligeledes et gavekort på 500kr men til Carl Ras. Som vinder af Hygiejneprisen vandt Mikkel en kniv fra Horesta.
Førstepladsen skal nu igennem en yderligere udtrækning ift. Skills, da der for gastronomerne er nogle særlige regler.
Fra venstre:
Mikkel Haagen Jensen fra Slagter Mortensen
Oliver Buskov Pedersen fra Slagter Bertelsen – 1. pladsen
Morten Nielsen fra Bilka, Herning – 2. pladsen
Både Oliver og Morten modtog slagterknive, og alle deltagere fik sponsorgaver fra Solina og AB Catering. Både første og anden pladsen er nu kvalificeret til DM i Skills 2024.
Fra venstre:
Frederik Elias Lind fra Lemvig Murerforretning
Thomas Skautrup Poulsen fra Mejrup Hindkjær Tømrer- og Bygningssnedker – 1. pladsen
Jacob Kold Rasmussen fra JCC Byg ApS
Mathias Lund Mogensen fra Kenneth Mathiasen
Thomas har nu kvalificeret sig til regionsmesterskabet.