Gå til hovedindhold

Ny Jura-studieretning på HHX

23. oktober 2023

Kommende elever på HHX får mulighed for at vælge studieretningen Jura, og dermed specialisere sig inden for et fag, der har rod i alle dele af erhvervs- og samfundslivet.

UCH er stolte over at præsentere en ny og spændende studieretning på vores HHX: Jura. Den nye retning vil give kommende elever en endnu bredere vifte af muligheder, når de vælger deres videre uddannelsesvej.

“Erhvervsjura har altid været et centralt og obligatorisk profilfag på HHX, men i mange år har faget gået lidt under radaren. Med introduktionen af juraretningen ønsker vi at sætte et fornyet fokus på vigtigheden og relevansen af jura,” siger vicerektor, Jens Christen Hylkjær.

Med den nye studieretning får eleverne muligheden for at dykke dybere ned i den juridiske side af økonomi og handel, samt få en bredere forståelse for juraens betydning i vores samfund.

“Ved at tilbyde erhvervsjura på B-niveau giver vi eleverne de nødvendige redskaber til at forberede sig til deres videregående uddannelse. Uanset hvilken retning de vælger i fremtiden, er det næsten uundgåeligt, at de vil møde jura igen,” tilføjer Jens Christen Hylkjær.

Som en bonus vil studieretningen Jura også kombinere fagene afsætning og tysk. Dette er et strategisk valg, idet Tyskland er Danmarks største handelspartner. Kombinationen af disse to fag vil give eleverne en unik mulighed for at forstå og navigere i forholdet mellem Danmark og Tyskland på både et sprogligt og forretningsmæssigt niveau.

På UCH glæder vi os over at kunne tilbyde denne nye og spændende studieretning til kommende elever, og vi ser frem til at se, hvordan den vil forme fremtidens HHX’ere på deres uddannelsesvej.