Gå til hovedindhold

UCH-elever skal til DM i Skills

8. april 2024
4 UCH-elever skal dyste til DM i Roskilde!

I april 2024 afholdes Danmarksmesterskaberne i Skills, hvor fire elever fra UCH stiller op og er klar til at repræsentere skolen og deres håndværk!

De fire elever repræsenterer henholdsvis gourmetslagtere og bagere, og har derfor knoklet og forberedt sig i bageriet og slagterlokalerne.

Oliver Buskov Pedersen, Slagter Bertelsen Holstebro og Morten Nielsen, Bilka Herning er de to gourmetslagter-elever, der stiller op d. 18.- 20. april. Undervejs på dagen vil de konkurrere mod andre elever fra forskellige skoler i discipliner, som er relevante for deres fag.

Hos bagerne er det Heidi van Vilet, Oturup bageri/v Bo Thomsen samt Line Munk Erikslev, Konditorbager Ørum/v Bent J. Bachstein, der står klar til at dyste mod mange andre dygtige bagerelever fra hele landet.

Vi var heldige at fange de to bagerelever i bageriet for at snakke mere om konkurrencen og deres deltagelse.

Vi spurgte dem bl.a. om, hvad det er der gør deres fag og håndværk så interessant? Her svarede Heidi at

“Noget så simpelt som mel, vand, gær og salt kan blive til så mange forskellige ting, og at det ikke bliver ens hver gang”, hvortil Line supplerede ”Ja, det du arbejder med er levende. Det du lavede i går, kan være helt anderledes fra det, du laver i morgen.”

De fire elever har stadig lidt tid endnu til at øve og forberede sig, og fælles for dem alle er, at de ser frem til en spændende oplevelse samtidig med at lære andre elever, der har samme interesse i deres håndværk.