Gå til hovedindhold

Malerundervisere nomineret til Faglærerpris

1. august 2024
Underviserteamet på Maleruddannelsen på UCH er nomineret til Byggeriets Faglærerpris

Underviserteamet på maleruddannelsen ved Uddannelsescenter Holstebro er blevet nomineret til den prestigefyldte Byggeriets Faglærerpris. Den flotte nominering er en anerkendelse af teamets enestående indsats inden for undervisning og deres dedikation til at skabe et inspirerende og fagligt udfordrende læringsmiljø.

Underviserteamet, bestående af Vinnie, Ulla, Ingrid, Tove og Stephanie, er blevet indstillet af det lokale uddannelsesudvalg for malerne på UCH. Indstillingen fremhæver følgende hovedårsager til nomineringen:

  1. Høj Faglighed: Teamet har markant løftet det faglige niveau hos eleverne gennem målrettet arbejde med deres motivation og engagement for læring. Eleverne har opnået betydelige forbedringer i deres projekter, uanset deres udgangspunkt.
  2. Fastholdelse af Elever: Ved at skabe et stærkt uddannelsesmiljø har teamet formået at reducere frafaldet markant. Dette er opnået gennem støtteordninger som SPS-støtte og body-ordninger, samt sociale aktiviteter, der styrker sammenholdet blandt eleverne.
  3. Øget Antal Elever: En målrettet rekrutteringsindsats har resulteret i en betydelig stigning i antallet af elever på grundforløbet. Introduktionsforløb, der fremhæver malerfagets kreative side, har været særligt succesfulde.
  4. Praksisnære Opgaver: Teamet har udviklet interessante og relevante praksisopgaver i samarbejde med lokale virksomheder. Disse opgaver har styrket elevernes færdigheder og koblingen mellem teori og praksis.
  5. Kreativitet og Synlighed: Gennem innovative projekter som vægudsmykninger, fagprofil-plader og verdensmålstavler har teamet skabt stor opmærksomhed omkring maleruddannelsen. Disse initiativer har fremmet både faglig identitet og synlighed.
  6. Godt Arbejdsmiljø: Et stærkt samarbejde og fælles ansvar har skabt et fremragende arbejdsmiljø med høj trivsel og arbejdsglæde blandt underviserne. Dette har også haft en positiv indvirkning på elevernes oplevelse af uddannelsen.

Udtalelser fra eleverne understøtter indstillingen:

  • “Man mærker virkelig, at lærerne har ambitioner om, at vi skal gøre det godt.”
  • “Der er gode sociale fællesskaber på Malerskolen.”
  • “Man bliver mødt på det faglige niveau, hvor man er.”
  • “Lærerne er gode til at hjælpe de meget forskellige elevtyper, og alle accepteres for det, de kan.”

Byggeriets Faglærerpris uddeles af Boligfonden Kuben og er en hyldest til undervisere, der gør en bemærkelsesværdig indsats for at styrke kvaliteten i undervisningen inden for bygge- og anlægsbranchen. Vinderne af prisen offentliggøres ved en ceremoni senere på året.

Fra venstre: Tove, Ulla, Vinnie, Ingrid og Stephanie