Gå til hovedindhold

Brobygning: HTX

Fra klasseværelset til den virkelige verden!

På HTX arbejder vi primært projektorienteret med fokus på virkelighedsnære problemstillinger. Her forbliver teori aldrig bare teori, men omsættes altid til praksis enten i laboratoriet eller værkstedet. Vi tror på, at man lærer bedst, når man ikke bare sidder passivt foran tavlen, men får mulighed for at deltage aktivt og selv får lov at styre processen gennem planlægning og samarbejde. 

Vi udbyder en bred vifte af studieretninger med fokus på alt lige fra science, bioteknologi, kommunikation/it, idræt og teknologi. Samtidig har vi også fag som dansk, samfundsfag, idéhistorie og engelsk, der gør HTX lige så bredt adgangsgivende som stx. HTX er et gymnasium, der åbner døre for fremtiden. 

Du kommer med i projektet ”Save Your Planet”, der bringer undervisningen helt tæt på virkeligheden. Projektet handler om din og vores måde at leve på, og hvordan det påvirker vores planet. Du får udviklet din kreativitet i teknologi, hvor du skal bygge en miniskyskraber af A4-papir. I fysik skal du isolere et hus med genbrugsmaterialer, og i laboratoriet står den på kulinariske delikatesser, når du skal lave din egen is med lækker insekt-crunch. I Humaniora skal du på en rejse til det nordvestlige Stillehav, mens du konkurrerer om at skabe det mest harmoniske økosystem i Cascadia! Du optjener point ved at opfylde dyrelivets mål og skab store habitater. Du får også mulighed for sammen med dine kammerater at vælge dig ind på en helt almindelig time, så du kan se, hvordan den daglige undervisning foregår. Derudover bliver du budt velkommen af elever fra 1. og 2.g, der fortæller dig om, hvordan det er at gå i gymnasiet og især på HTX. 

Du får også mulighed for at opleve det sociale sammenhold, og hvordan elevernes hverdag ser ud. Vores vejledere, undervisere, ledere og elever er også klar til at snakke med dig om dine ønsker og drømme for fremtiden. Måske vil du være ingeniør, læge, laborant, biolog, astrofysiker, fysioterapeut, lærer, teknisk tegner, arkitekt, datamatiker, officer, pilot, politibetjent eller psykolog? Htx kan åbne døre til det hele, og for de mere eventyrlystne tilbyder vi endda US Science-linjen, hvor du i 2.g kommer på et udlandsophold i USA, hvor du skal studere to måneder i San Francisco.

Tilmelding til et brobygningsforløb foregår via din UU-vejleder. 

Adresse  HTX, UCH, den røde indgang, Døesvej 70, Holstebro – Auditoriet 
Mødetid  Mandag-torsdag kl. 8.00 – 13.50

Fredag kl. 8.00 – 12.30

Transport  Se mere på midttrafik.dk
Sygdom  Skulle du være så uheldig at blive syg på en af kursusdagene, skal du ringe på telefon 99 122 230 senest kl. 8.00.  
Kantine  Du kan spise din medbragte mad i kantinen eller købe mad i vores kantine