Gå til hovedindhold

Brobygning: HTX

Fra klasseværelset til den virkelige verden!

Med en HTX studentereksamen kan dørene til de fleste videregående åbnes, og vores studenter går i mange forskellige retninger når de forlader HTX – ingeniør, læge, folkeskolelærer, laborant, biolog, astrofysiker, pædagog, fysioterapeut, teknisk tegner, arkitekt, datamatiker, officer, pilot, politibetjent, psykolog ….

På HTX arbejder vi primært projektorienteret med fokus på virkelighedsnære problemstillinger. Her forbliver teori aldrig bare teori, men omsættes altid til praksis enten i laboratoriet eller værkstedet. Vi tror på, at man lærer bedst, når man ikke bare sidder passivt i klasserummet, men får mulighed for at deltage aktivt og selv får lov at styre processen gennem planlægning og samarbejde.

Overskriften på vores brobygningsforløb er ”Save Your Planet”. Undervisningen bringes helt tæt på virkeligheden og vi stiller skarpt på din og vores måde at leve på, og hvordan det påvirker vores planet. Du får udviklet din kreativitet i teknologi, hvor du skal bygge en miniskyskraber af A4-papir. I laboratoriet står den på kulinariske delikatesser, når du skal lave din egen is med lækker insekt-crunch, og efterfølgende skal bage pandekager lavet af restprodukterne fra isproduktionen.

Du får også mulighed for at opleve de humanistiske fag og vælge dig ind på en helt almindelig time, så du kan se, hvordan den daglige undervisning foregår. Derudover vil du møde elever, der vil fortælle dig om, hvordan det er at være gymnasieelev på HTX.

Tilmelding til et brobygningsforløb foregår via din UU-vejleder.

Adresse  HTX, UCH, Døesvej 70, 7500 Holstebro.
Mødested Gammel Torv HTX
Mødetid  Mandag-torsdag kl. 8.00 – 13.50

Fredag kl. 8.00 – 12.30

Transport  Se mere på midttrafik.dk
Sygdom  Skulle du være så uheldig at blive syg på en af kursusdagene, skal du ringe på telefon 99 122 230 senest kl. 8.00.  
Kantine  Du kan spise din medbragte mad i kantinen eller købe mad i vores kantine