Gå til hovedindhold

Bibliotek

Biblioteket på UCH

Biblioteket er et fagbibliotek for alle skolens elever og undervisere, og har derfor primært materiale, som understøtter de forskellige ungdomsuddannelser, der udbydes på skolen.

Du finder biblioteket på Døesvej 76 – gå ind af hovedindgangen på Handelsgynmnasiet/den blå indgang.

Biblioteket har åben i hele UCH’s åbningstid. Nedenfor kan du se, hvornår bibliotekaren er til stede:

Biblioteket (bemandet) Bogdepot Handelsskole/hhx Bogdepot htx/EUX
 Telefon 99 122 261 Telefon 99 122 266 Telefon 99 122 265
Mandag kl. 8.00 – 14.00 kl. 9.00 – 12.30 lukket
Tirsdag kl. 9.00 – 12.30 kl. 8.00 – 11.00
Onsdag kl. 8.00 – 14.00 lukket kl. 8.00 – 11.00
Torsdag kl. 9.00 – 12.30 lukket
Fredag kl. 9.00 – 12.30 kl. 8.00 – 11.00

Nyttige links

UCH biblioteksdatabase

Bibliotek.dk
Danmarks nationale biblioteksdatabase

Biblioteksvagten.dk
Biblioteksvagten er de danske bibliotekers landsdækkende spørgetjeneste

Britannica School | Britannica Academic
– Engelsk webleksikon relateret til Encyclopedia Britannica.
Britannica Academic indeholder en bredt dækkende samling af artikler, illustrationer, multimediapræsentationer mm. Om historiske, litterære, politiske, geografiske og videnskabelige emner, primære kilder og ibøger.
Britannica School er leksikalt indhold i 4 niveauer med adgang til faktuelle artikler, billeder, lyd og videofiler der sammen med kort og illustrationer kan downloades og anvendes direkte.
Adgang på ip-adresse eller via dit Uni-login. Arbejder du hjemmefra skal du bruge UHstudent eller UHstaff for at logge ind.

Dansk Standard
Standarder er fælles retningslinjer for alt fra kvalitet og sikkerhed til produktionsspecifikationer og gode arbejdsgange, som giver adgang til nye markeder, bedre konkurrencekraft, højere produktivitet og internationalisering for at nævne et par eksempler. Adgang på ip-adresse.

Ebsco/UNGLI
dækker næsten alle fagområder, tidsskrifter, opslagsværker og primærkilder, fx taler. Adgang på ip-adresse.

Euromonitor
Euromonitor Passport indeholder markedsrapporter og -statistik, livsstils- og forbrugeranalyser på lande- og regionsniveau. Fokus i indholdet ligger på forbrugsvarer (FMCG – fast moving consumer goods). Markedsstatistik, markedsrapporter, livsstilsanalyser m.v. om lande, markeder og forbrugere. Adgang på ip-adresse.

Faktalink 
artikler om samfundsrelevante og historiske emner som har bred interesse. Brug uni-login

Filmcentralen.dk
Det Danske filminstituts streamingtjeneste. Her kan du gå på opdagelse i mere end 3000 kortfilm og dokumentarfilm – både nye og ældre.

Forfatterweb
forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere som omfatter både afdøde og nulevende forfattere. Brug uni-login

Forskningsdatabase
Danske forskningsinstitutioners lokale forskningsdatabaser. Der kan søges efter tidsskrifter og publikationer.

Gale
Gale er en database med digitale undervisningsressourcer, der tilbydes af det amerikanske forlag Cengage. Der er adgang til Gale In Context: High School and Gale In Context: World History. Adgang på ip-adresse

Holstebro Biblioteks digitale tilbud

Hvad vil du vide?

Lex.dk
Opslagsværkerne Den Store Danske og Trap Danmark og en række andre specialværker, der dækker bredt – fra Danmarks oldtid og Danmarkshistorien over Dansk Biografisk Leksikon og Gyldendals Teaterleksikon til Symbolleksikon og Historien om børnelitteratur.

SkrivOpgave.dk
er en guide til informationssøgning, når du skal skrive opgave

Tidsskrift.dk
Det Kgl. Biblioteks nationale portal for publicering af faglige, videnskabelige og kulturelle tidsskrifter i digital fuldtekst.

accessscience.com/
Access Science er en anerkendt database til videnskabelig viden som udvides hele tiden med det seneste nyt inden for området. Det er en dynamisk online ressource, der indeholder skarpt skrevet undervisningsmateriale af høj kvalitet, der dækker alle større videnskabelige discipliner. Siden har et dedikeret team bestående af faglig ekspertise i samarbejde med tusindvis af fremtrædende forskere og ingeniører, herunder 46 nobelprisvindere samt modtagere af andre store videnskabelige priser. Her kan du finde artikler, tekstbøger, videoer, billeder og animationer. Siden er oplagt at bruge inden for fagene: Kemi, fysik og Biologi.

Nyhedsmedier

Altinget.dk
Altinget leverer nyheder, debat og overblik om dansk politik. Adgang på ip-adresse

Berlingske.dk
Adgang på ip-adresse

Børsen.dk
Børsen er Danmarks førende erhvervsavis. Børsen sætter sætter fokus på erhvervslivet. Adgang på ip-adresse

Børsenpro.dk
Børsen Pro er et specialmedie, som dækker den finansielle sektor via daglige nyheder og analyser målrettet ansatte i finansverdenen
Adgang på ip-adresse

Finans
Finans er Danmarks største digitale erhvervsmedie – seneste nyt fra erhvervslivet og prisvindende undersøgende journalistik. Adgang på ip-adresse

Infomedia
Adgang med UNI-login

Jyllandsposten
Adgang på ip-adresse

Politiken med adgang på ip-adressen
læse digitale artikler

bladre i e-avisen
lytte til podcasts

 

UCH-biblioteket har egen database – klik her

  • søg i bibliotekets egne materialer
  • se dine egne lån, både undervisnings- og biblioteksmateriale
  • reserver materiale

Brug dit CPR-nummer som lånerkortnummer og de sidste 4 cifre i dit CPR-nummer som adgangskode/password

I begyndelsen af hvert skoleår er der en introduktion til biblioteket for 1. års klasserne og andre, som ønsker det. Introduktionen indeholder en præsentation af biblioteket, en orientering om hvad du som elev i skoleforløbet kan bruge biblioteket til og hvordan du selv via hjemmesiden har adgang til forskellige databaser.

Bibliotekaren underviser løbende i informationssøgning og er ofte målrettet de store opgaver på de forskellige årgange.

Bogdepoterne sørger for, at der er undervisningsbøger klar til eleverne, når de starter på en uddannelse på UCH. Bøger lånes for et skoleår af gangen og det er gratis at låne undervisningsbøger. Lånet er personligt og du er selv ansvarlig for de materialer der lånes.