Gå til hovedindhold

Boomerang finale 2024

9. januar 2024

I går blev der afholdt den årlige Boomerang finale hos Nupark i Holstebro. Det var en spændende dag med mange gode fremlæggelser af de fem grupper, som tidligere er blevet udvalgt på baggrund af deres pitches.

Eleverne havde hver deres case i samarbejde med forskellige lokale virksomheder. De fem grupper har kunne vælge mellem: 

Eleverne har undervejs fået undervisning i formidling og præsentation, og er blevet klædt godt på til finaledagen. De har både fået undervisning i at fremlægge og pitche samt har løbende haft dialog med virksomhederne.

Grupperne var blandet på tværs af uddannelse, og derfor har de gennem projektet hver især budt ind med forskellige færdigheder og kompetencer. Elever fra HTX har især haft fokus på det fysiske produkt, og elever fra HHX har undersøgt markedsføring og markedetbeskrivelsen. 

Finaledagen startede med en tale af både den fælles rektor for de to gymnasier, Susanne Rasmussen og dernæst holdte Holstebros borgmester en tale om Boomerang set i et lokalt samfundsperspektiv.

Dommerpanelet bestod af repræsentanter fra de lokale virksomheder, som hver især havde bidraget med en case. Derudover var dommerne Susanne og Nuparks direktør Mogens Svejgaard Poulsen.

Gruppernes fremlæggelser

Første gruppe tog udgangspunkt i casen af AP Services. De havde skabt et redskab, som skulle kunne anvendes både af soldater og civile i en nødsituation, hvor der er brug for knebelpres. Udstyret skulle derfor både være brugervenligt men også effektivt.

Næste gruppe på gulvet havde fået casen af Kaj Bech, og havde derfor udviklet en handske, som skulle gøre arbejdet nemmere for f.eks. tømrer. Handsken kunne få søm til at klæbe ved hjælp af magnet, og på den måde ville håndværkeren altid have dem ved hånden.

Den tredje gruppe havde casen omhandlende fremtidens audio/video tilbehør af Bang & Olufsen. De fremlagde et produkt, der kan forbedre produkterne i hjemmet.

Gruppen med Actona-casen havde fremstillet et reolsystem, som kunne anvendes på flere måder. Både op ad væggen men også som sofabord.

Sidste gruppe havde skabt et koncept om en gangsti ved sygehusgrunden i Holstebro. Gangstien skulle være multifunktionelt og skabe lyst til at bevæge sig ud på tværs af generationer.

Vinderne

Efter de fem fremlæggelser gik dommerpanelet for sig selv og foretog voteringen – og så skulle spændingen endelig udløses!

Tredjepladsen gik til Kaj Bech-gruppen og en præmie på 3.000 kr.

På en flot andenplads var det Holstebro Udvikling-gruppen, der vandt præmien på 6.000 kr.

Første pladsen gik til til AP Services-gruppen, som fik en præmie på 15.000 kr.

Stort tillykke til alle og tak for en dejlig dag med flot opbakning  af klassekammerater.