Gå til hovedindhold

Nyreforeningen til middag hos ernæringassistenter

27. oktober 2023
Nyre-venlig mad på menuen

Torsdag d. 26. oktober havde ernæringsassistenter fra 3. hovedforløb inviteret Nyreforeningen til middag. 

Både nyrepatienter og deres pårørende var mødt op til en hyggelig aften. Menuen tog udgangspunkt i at tilpasse gæsterne og deres sundhedsmæssige behov. Der blev derfor serveret retter, der tog forbehold for næringstofferne kalium, fosfat og salt – alle sammen stoffer der kan skade nyren for nyrepatienter.

 

Eleverne havde forberedt en stor lækker buffet, hvor bl.a. tunmousse på rødbedevaffel, kartoffelpizza m. hytteost, basilikum og peberfrugt og citronkylling m. spaghetti og tomatsalat indgik.

Den rigtige kost kan betyde, at dialysen kan nemlig ”holdes væk i længere tid”. De præsenterede deres retter undervej, og efter spisningen gav de andre tips og ideer til retterne. Eleverne havde nemlig tænkt retterne kunne være til inspiration til madlavningen derhjemme.

Som forberedning til gæsternes besøg havde ernæringsassistenteleverne brug tid på at undersøge internettet for gode opskrifter.

Både gæster og elever syntes, at det var en rigtigt god aften. Eleverne fik stor ros for maden, og gæsterne følte sig inspireret og udfordret med nye retter/smage.

 

Vi værdsætter altid at få besøg udefra, da det kan være med til at styrke elevernes kompetencer, og klæder dem på til arbejdslivet, samt hvordan opgaver ude på den anden side kan se ud. Vi takker for en god aften, og håber på at se jer igen!