Gå til hovedindhold

Verdensmålsugen 2023 er nu afholdt!

20. november 2023
I sidste afholdte hele UCH den første Verdensmålsuge – og sikke en uge!

Ugen startede ud sammen hvor alle elever blev samlet i storrum B på HHX. Her bød vores direktør Nanna alle velkommen, og fortalte om ugens forløb og tilhørende aktiviteter.

Dernæst gik standup komikeren Niels Nielsen på, og lavede en sjov og underholdende fremtræden for elever og undervisere.

I løbet af ugen kunne elever og andre besøgende opleve forskellige plakater fra vores mange afdelinger, og lære meget mere om hvordan vi alle bidrager til en bæredygtig fremtid.

Derudover gik tre fremstillinger på runde. Malerier fra vores bygningsmalere med kreative fortolkninger for verdensmålene, vægkonstruktioner af tømrerne med alternative byggemateriale og til sidst en kabelskræller fra teknologi-afdelingen.

 

Elever havde også mulighed for at deltage i forskellige konkurrencer i løbet af ugen. En pant-konkurrence var til at finde på hele skolen, hvor elever kunne smide deres pant i en bestemt skraldespande og vedlægge deres navn, og dermed deltage i konkurrencen. Den anden konkurrence foregik over skolens instagram-profil, hvor elever skulle svare korrekt på et spørgsmål omhandlende madvares klimabelastning.

 

I fredags afsluttede vi ugen sammen i storrum B med et genbrugsmarked, klimavenlig mad fra gastronomer, el-bil fra personvognsmekanikerne og de flotte udstillinger.

Konkurrencernes vindere blev også afsløret, og der blev både købt fra genbrugsmarkederne og smagt på den lækre mad. Elever på tværs af alle uddannelser mødtes over noget af det vi på UCH brænder mest for – nemlig at stå sammen om en bæredygtig fremtid.

Vi vil gerne takke både ansatte, elever og samarbejdspartnere for en god uge. I har alle været med til at bidrage til en succes, og vi håber på at gentage det hele igen næste år.

Rejsen mod en bæredygtig fremtid stopper dog ikke her, og som UNESCO Verdensmålsskole vil bæredygtighed og de 17 verdensmål indgå som en naturlig del af hverdagen.