Gå til hovedindhold
tekniske designere fremlægger

EUV

Erhvervsuddannelse for voksne

Klar til at prøve noget nyt?

Arbejdslivet er ikke længere lineært, og der kan hurtigt ske ændringer i livet, som gør at ens arbejde også skal tilpasse sig. Det kan også være, at du er klar på springe ud i noget nyt, er ufaglært og vil tage en uddannelse – Uanset situation så tøv ikke med at kontakte os, så vi kan hjælpe dig med det næste skridt!

På UCH er der elever fra flere stadier i livet, og vores klasser på erhvervsuddannelserne favner bredt om elever direkte fra folkeskolen til elever, som allerede har været ude på arbejdsmarkedet, og nu er tilbage på skolebænken for at lære endnu mere.

Mange af vores erhvervsuddannelser tilbyder også Ny Mesterlære eller Lærepladsgaranti. Med Ny mesterlære skifter du grundforløb 2 (grundforløbets 2. del) ud med praktisk oplæring i en virksomhed. Op til hele det første år af din uddannelse kan foregå hos en mester eller i en virksomhed. Lærepladsgarantien sikrer, at man som elev på en erhvervsuddannelse kan få en læreplads i erhvervslivet.

 

RKV – Real Kompetence Vurdering

Inden du starter din rejse på en erhvervsuddannelse, skal du have en real kompetence vurdering (RKV).

En RKV er en vurdering af dine kompetencer målt i forhold til specifik uddannelse og dit arbejdsliv, og giver et overblik over, hvilke kompetencer har du lige nu, og hvad du har med i rygsækken.

Når man taler om at vurdere realkompetencer, kigges der BÅDE på din uddannelse OG på dit arbejdsliv. Har du flere års erfaring fra et eller flere job; har du uddannelser, kurser og måske uafsluttede uddannelser bag dig, kan du med en RKV få overblik over dine kompetencer, hvis du gerne vil have mere uddannelse.

En RKV vil også give overblik over, om du har mulighed for merit (fritagelse for enkelte fag på din uddannelse.)

Læs mere om RKV her.

 

  • Alle der er over 25 år, og som gerne vil have sig en erhvervsuddannelse, skal have lavet en RKV.
  • Er du ansat i en virksomhed som ufaglært og virksomheden gerne vil have dig ind som voksenlærling, så du får uddannelsen indenfor det du arbejder med, så skal du have lavet en RKV.
  • Er du ledig og du selv eller jobcenter/a-kasse vurderer at du skal have en erhvervsuddannelse, så skal du have lavet en RKV og det vil være jobcenteret, der henviser dig til dette.
  • Er du ufaglært og ønsker du at komme i gang med en uddannelse indenfor et andet felt end det du pt. arbejder i, så skal du også have lavet en RKV.

For dig betyder det at få lavet en RKV, at du skal indsamle dokumentation for din skolegang, erhvervserfaring og tidligere uddannelse/kurser. Udtalelser fra arbejdsgivere/ledere er også gode at have med.

RKV’en indeholder en samtale og praktisk afprøvning i forhold til specifik uddannelse, enten på den skole du har henvendt dig til og ønsker at gå på eller på arbejdspladsen.

Du kan løbende få lavet din RKV.

RKV kan bestå af praktiske og teoretiske opgaver efterfulgt af en personlig samtale og en gennemgang af dokumentation for nuværende kompetencer.

Output er en RKV med tidsplan – dvs. en uddannelsesplan.

Det tager fra ½ – 5 dage.

Kontakt os her

Karina Bramm Brøndum

Business


Tlf: 99 12 22 79

Mail: kbb@ucholstebro.dk

Skal vi kontakte dig?

RKV kontaktformular

Navn
Navn

Fornavn

Efternavn


Foretrækker du kontakt på