Gå til hovedindhold

Praksisfaglig undervisning

Hvad kan du vælge?

Når du har praksisfaglig undervisning, får du en forsmag på, hvad elever laver på erhvervsuddannelserne. Du kan vælge mellem Håndværk & design, Billedkunst og Madkundskab.

Håndværk og design

 1. 7. klasse
  Her er der fokus på håndværket, værktøjer og materialer. Du kan f.eks. producere en lampe eller et spil ud fra tegninger. Det hele foregår i vores multiværksted med forskellige stationer, hvor du kan øve dig i brugen af forskellige værktøjer og ende med et produkt til at tage med hjem.
 2. 8. klasse
  Når du kommer tilbage i 8. kl., er der fokus på design-processen, fra idé til tegning og endelig til fremstilling af det tegnede produkt.

Billedkunst

 1. 7. klasse
  I 7. kl. kommer du med ud i malerværkstedet, hvor du arbejder med malerfaget og lærer om farver. Du bliver bedt om at medbringe et motiv, som så skal overføres til pladearbejde, hvor der kræves præcision, tålmodighed og kendskab til værktøjer og materialer.
   
 2. 8. klasse
  I 8. klasse skal du være kreativ. Vi inddrager digitale medier til at fremstille kunstplakater, mens du arbejder med det digitale udtryk med fokus på digitale designparametre. Slutproduktet er en kunstplakat, som printes ud i god kvalitet. Du kan anvende digitale værktøjer som f.eks. Photoshop, InDesign eller Canva.

Madkundskab

 1. 7. klasse
  Kom med på arbejde i bageriet, køkkenet og laboratoriet! Vi skal arbejde med teksturer og smage ud fra forarbejdning af råvarer til færdige retter, som blandt andet er tomatsuppe og chips. Herefter laves fedtbestemmelse ved kemisk analyse.
   
 2. 8. klasse
  I 8. kl. er emnet fermentering, hvor vi arbejder med pølsemageri samt laver vores egen bæredygtige og veganske pizza. Tilbage i det kemiske laboratorium bestemmes proteinindholdet.